Reutilització de llibres

L’AMPA Camí i la direcció de l’escola promouen un programa de reutilització de llibres per tal de poder aprofitar-los més enllà d’un curs escolar a les etapes de primària i ESO.

Aquest programa està pensat per abaratir el cost dels llibres a les famílies i fomentar valors de socialització entre els alumnes.

Els objectius generals del projecte de reutilització de llibres són els següents:

1. Fomentar el reciclatge
2. Fomentar el respecte pel medi ambient
3. Fomentar el fet de compartir, respectar i responsabilitzar-se dels llibres

I destaquem, a més, tres objectius específics:

1. Incentivar l’ús responsable i sostenible dels llibres de text
2. Mantenir un fons de llibres de text, en règim d’ús, per als alumnes
3. Promoure hàbits de conservació i reutilització de llibres de text

Pel correcte desenvolupament del projecte, tots els estaments que formen part de la nostra comunitat educativa hi han d’estar implicats i hi han de col·laborar, cadascú amb les seves funcions específiques. Són els següents

– L’AMPA
– Les famílies
– L’equip directiu de l’escola
– Els mestres i professors
– Els i les alumnes

El programa de reutilització és voluntari i, per tant, s’hi acolliran només aquelles famílies que ho desitgin. Per a les que no s’hi afegeixin, l’AMPA continuarà adquirint els llibres a través de l’editorial, amb el major descompte que es pugui aconseguir, tal com s’ha fet durant els darrers cursos.

Es tracta d’un projecte de reutilització parcial i que no afecta a tots els cursos per igual, ja que estem parlant només de llibres reutilitzables. Els llibres no reutilitzables (o fungibles) es podran adquirir amb el lot de llibres que es compra cada any a través de l’AMPA i que s’entrega al setembre, però no formen part d’aquest programa de reutilització de llibres. A part, les famílies hauran de comprar el material escolar.

Per tal d’adherir-se al programa de reutilització de llibres és necessari omplir la sol·licitud d’adhesió, que inclou un compromís de reposició de llibres en cas de pèrdua o mal ús.

En el moment en què entreu a formar part del programa, preneu el compromís de continuar-hi durant un període de quatre anys a partir del curs 2015/16.

Durant el curs 2014-2015 recollirem l’adhesió al programa de les famílies que hi estiguin interessades i anirem informant del funcionament amb calma i amb tot el temps i paciència que sigui necessari. Els llibres d’aquest curs encara no seran reciclables per al curs següent.

Per al curs 2015-2016 es compraran ja els llibres que es reciclaran durant els quatre cursos següents. Les famílies que s’hagin afegit al programa hauran de tenir cura dels llibres adquirits d’acord amb les instruccions que es donaran durant el mes de setembre, juntament amb el lot de llibres.

Els alumnes que formen part del programa de reutilització hauran de retornar els llibres el darrer dia del curs 2015-2016. Aquells que tinguin assignatures pendents al setembre els entregaran el mateix dia de l’exàmen.

De forma inexcusable s’hauran de retornar els llibres en bones condicions; en cas de no ser així, s’hauran de pagar, tal com diu la normativa, per llibre perdut o greument deteriorat.

El fet de no retornar els llibres o de no fer l’ingrés dins del període establert serà motiu d’expulsió del programa de reutilització de llibres.

A l’inici de curs 2016-2017 les famílies que s’hagin afegit al programa rebran ja els llibres reutilitzats, de forma gratuïta. Només hauran de pagar una petita quota, que servirà per reposar algun llibre excessivament deteriorat o per adquirir algun lot de llibres per cobrir tota la demanda. Hi haurà, per tant, un gran estalvi econòmic. Aquest procés s’anirà repetint cada any.

La renovació anual de la participació en el programa és automàtica si no es manifesta el contrari, i les families s’hi poden afegir sempre que vulguin, encara que s’hagi iniciat el cicle de quatre anys.

Els alumnes que deixen l’escola prenen el compromís de deixar els llibres (per garantir que tots els llibres seran de la mateixa edició).

Hi haurà una Comissió de Seguiment formada per dos membres de la Junta Directiva de l’AMPA, la direcció de l’escola, 2 professors (un de primària i un d’ESO) i dos pares o mares voluntaris. Les seves funcions fonamentals seran les següents:

– Supervisar el funcionament del projecte.
– Coordinar els diferents estaments que hi participen
– Avaluar el procés i determinar propostes de millora

Per tenir informació detallada de tot el sistema, podeu consultar aquests enllaços:

Projecte
Normativa
Normes de conservació
Adhesió al projecteGrup de treball

L’impuls del projecte de reutilització de llibres correspon a la Junta Directiva de l’AMPA, però és possible gràcies a la feina d’un Grup de Treball de pares i mares voluntaris. Ells són els que assumeixen la major part de tasques i que posen hores, paciència i habilitat per fer que el projecte sigui una realitat. Tothom que hi estigui interessat s’hi pot afegir per contribuir a l’esforç comú. Qualsevol col·laboració serà benvinguda. Si esteu interessats a participar-hi, ens ho podeu dir amb un missatge al nostre correu electrònic: ampacamibcn@gmail.com. En aquest enllaç trobeu la llista de pares i mares que, de moment, formen part del Grup de Treball.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.