Renovació del Consell Escolar de Centre

ce-full

S’ha iniciat el periode per a la renovació del Consell Escolar de Centre de totes les escoles catalanes i entre elles, és clar, el Col·legi Camí. El Consell Escolar és un òrgan que facilita la participació en la gestió del centre escolar de tots els membres de la comunitat educativa: el centre mateix, els professors, pares i mares, alumnes i el personal d’administració i serveis de l’escola. La seva funció és de la màxima importància, i és un canal efectiu de participació dels pares i mares en la gestió mateixa del centre.

consell_escolar2Entre moltes altres funcions, el Consell Escolar aprova el Projecte Educatiu de Centre (PEC), aprova les seves normes d’organització i funcionament, aprova les propostes de convenis i acords de l’escola amb altres institucions, aprova el pressupost de l’escola i el rendiment de comptes, intervé en el procés d’admissió d’alumnes, participa en les anàlisis i avaluacions de qualitat del centre, i en tota mena de decisions que afecten el bon funcionament del col·legi i la qualitat de l’educació. De fet, es tracta de la màxima expressió democràtica en la gestió del nostre sistema educatiu i, per tant, també de l’escola dels nostres fills. És per això que és tant important que tots els pares i mares n’estiguem ben informats i que, en la mesura que ens sigui possible, hi participem activament.

Si cliqueu dues vegades en el següent enllaç podreu veure la resolució del Govern en la qual s’informa del calendari oficial per a la renovació de càrrecs:

resolucio_calendari_eleccio_consell_escolar

En compliment d’aquesta resolució, la direcció del Col·legi Camí ha emès una circular en la qual s’explicita el calendari concret per a l’elecció del Consell Escolar de la nostra escola. Aquí us enllacem amb la circular:

Calendari elecció Consell Escolar del Col·legi Camí

Sabem que la majoria de pares i mares no tenen gaire experiència ni coneixement sobre el funcionament dels consells escolars, i que tot sovint la informació pot arribar a ser confusa. Per aclarir una mica les idees, us enllacem aquí una guia que ha elaborat la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC):

Guia Consell Escolar de Centre. Curs 2012 – 2013

I, sobretot, estigueu ben alerta del taulell d’anuncis del hall de l’escola, en el qual la direcció del Col·legi Camí, amb ganes de promoure la participació, anirà penjant tota la informació necessària per seguir de prop el procés.

L’AMPA del Col·legi Camí nomenarà un representant que formarà part també del Consell Escolar, i mercès a la seva participació anirem informant puntualment de totes les actuacions d’aquest organisme. Serà molt important que, a més del representant de l’AMPA, hi hagi altres pares o mares disposats a fer bona feina en el Consell Escolar. Us animem a presentar-vos per a l’elecció, i ens oferim per donar-vos suport i informació si decidiu per la passa.

meetingsRecordeu, abans que res, que les mares i els pares som una part essencial de la comunitat educativa. Per tant, hem de ser-hi presents i hem de fer-hi tantes aportacions com sigui possible.

Aquesta entrada s'ha publicat en Consell Escolar i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.